Tiendweg West 1
2941EP
LEKKERKERK
tel. 0180-661632

Lekkerkerk speelde zaterdagmiddag zijn eerste thuiswedstrijd van seizoen 2022-2023 tegen de gepromoveerde ‘buren’ uit Bergambacht. Na een matige, gelijk opgaande eerste helft met een, aan beide zijden, gemiste strafschop, gingen de bezoekers met een 0-1 voorsprong rusten na een ongelukkige eigen goal van Kevin van Gent. Na rust ging Lekkerkerk hartstochtelijk op zoek naar de gelijkmaker en speelde de gehele tweede helft op de helft van Bergambacht. Uiteindelijk viel de meer dan verdiende 1-1 pas in de 90e minuut. Jeffrey Altheer tikte een rebound Na een schot van Kevin van Gent beheerst binnen.

Lekkerkerk begon redelijk aan de wedstrijd en drukte de gasten in de eerste tien minuten terug op eigen helft. Grote kansen leverde dat niet op, wel een paar schietkansen voor Rick Looren de Jong. Rick had zijn vizier helaas niet op scherp. De oplettende Lekkerkerkse keeper Dillan Heijnen tikte in de 7e minuut de eerste echte poging van Bergambacht uit de bovenhoek. Nadat de het overwicht van de thuisploeg weg ebde, werd het duel gelijkwaardiger. Een en ander resulteerde in de 24e minuut in een strafschop voor Bergambacht. Nadat Jay de Jong werd uitgespeeld in het strafschopgebied maakte Gertjan Rothman een overtreding. Jelle Bodegom knalde de bal keihard op de bovenkant van de lat.

Lekkerkerk kwam na die gemiste ‘pingel’ weer wat meer in de buurt van het Bergambachtse doel. In de 30e minuut werd aanvoerder Bart Sterrenburg gevloerd in de zestien. Helaas miste ook Jeffrey Altheer vanaf de stip. Zijn poging kwam via de onderkant van de lat terug het veld in. In de 40e minuut kwam Bergambacht met veel fortuin op voorsprong. Na een aanval zonder gevaar kopte Kevin van Gent de bal vanaf buiten de zestien onverwachts terug op doelman Dillan Heijnen. Mede doordat Dillan in de voorwaartse beweging was en door de scherpe laaghangende zon viel de bal net over hem heen in het lege doel. Tot aan de rust veranderde de stand niet meer.

Na de pauze was er nog maar één team dat aanviel. Bergambacht werd in de gehele tweede helft terug gedrongen op eigen helft. In het overvolle strafschopgebied was het voor Lekkerkerk lastig om grote kansen te creëren. Toch kwamen er zeker aantrekkelijke mogelijkheden in de vorm van schietkansen in en rondom het strafschopgebied. Bij pogingen van Jeffrey Altheer, de ingevallen Faybian Hertstein, Youri van Dam en aanvoerder Bart Sterrenburg had de keeper van de gasten een antwoord of werd te gehaast en onzuiver ingeschoten. Bergambacht dat op zijn laatste benen liep, kwam alleen maar toe aan verdedigen en het ‘frustreren’ van de wedstrijd. Juist toen leek dat ze daarmee de volle buit binnen zouden halen sloeg Lekkerkerk toch nog toe in de 90e minuut. Een geplaatst schot van Kevin van Gent werd onvoldoende gekeerd door de keeper van de gasten. Jeffrey Altheer was er vervolgens als de kippen bij om van dichtbij de meer dan verdiende 1-1 binnen te tikken. In de bijna 10 minuten blessuretijd ging Lekkerkerk nog op zoek naar de winnende treffer, maar doordat van die extra tijd meer dan helft op ging aan blessurebehandelingen bij de bezoekers., lukte het niet meer om de 2-1 te maken.

Na twee wedstrijden heeft Lekkerkerk één punt bij elkaar gespeeld. Volgende week wacht de moeilijke uitwedstrijd bij het sterke, uit de tweede klasse gedegradeerde,  Drechtstreek. Aanvang op sportpark Oostpolder in Papendrecht is 14.30 uur.