Sven van der Sijde: Trimgroeplid en jeugdsponsor - vv Lekkerkerk

Sven van der Sijde: Trimgroeplid en jeugdsponsor

11 juli 2023 18:45

Het was de liefde die Sven van der Sijde naar Lekkerkerk bracht. Daar woont hij inmiddels al weer een aantal jaren met zijn vrouw Sandra en hun zoon van 10.

“Door Sandra ben ik ook in contact gekomen met vv Lekkerkerk,” vertelt Sven. “Zij ging voetballen bij de 30+-vrouwen veteranen van de club en anderhalf jaar later werd onze zoon ook lid van de club. Uiteindelijk ben ik zelf ook maar gaan voetballen. Ik sloot me aan bij de Trimgroep op zondagochtend.  Nee, een voetbalachtergrond had ik niet. Ik heb altijd gehockeyd bij NHC De IJssel in mijn vroegere woonplaats Nieuwerkerk aan den IJssel. Daar speelde ik zelfs een aantal seizoenen in het eerste elftal, dat in de tweede klasse uitkwam. Bij de Trimploeg van vv Lekkerkerk mocht ik een paar sessies meedoen om te kijken of het wat voor me was. Ik was meteen ‘om’ en maak nu alweer drie jaar met veel plezier deel uit van deze zondagochtendgroep. De ploeg bestaat uit een kleine twintig man. Via de app houden we tussentijds contact zodat we elke van te voren weten hoeveel spelers we op zondag op het veld mogen verwachten. De ene keer is iedereen er, maar het kan ook dat we vier tegen vier spelen. Veld 3 is onze vaste voetballocatie. Echt gras, hè. Dat blijft toch het lekkerste om op te voetballen, vinden zij.”

In het dagelijks leven runt Sven van der Sijde een onderhouds- en installatiebedrijf. “We zijn vooral actief in de scheepselektro,” vertelt Sven. “Op dat vlak verrichten we service en onderhoud aan boord van schepen. Het mooie van dit vak is de variatie. Geen dag is het zelfde. Ook inhoudelijk is het interessant.” Met zijn bedrijf Sven van der Sijde Onderhoud & Installatie is hij ook bij vv Lekkerkerk zichtbaar. Als sponsor van JO 8-1.  Daar komt straks JO 12-2 bij; de ploeg waarin zijn zoon komend seizoen gaat uitkomen. Daarnaast heeft Sven mee gesponsord aan de winterjassen voor de jeugdteambegeleiders.

Zijn vrouw Sandra levert ook haar bijdrage aan vv Lekkerkerk. Ze is alweer vier jaar actief als jeugdtrainer en maakt deel uit van de Vrouwen 30+ groep. . “Ze had het afgelopen seizoen JO 11-2 onder haar hoede en gaat na deze zomer verder als coach van JO 12-2,” weet Sven van der Sijde. “Ik heb daar veel respect voor. Ja, thuis gaat het natuurlijk vaak over de voetbal. Logisch, want de club speelt inmiddels best een flinke rol in ons leven. Niks mis mee. We beleven er veel plezier aan.”

Lees meer over:
Businessclub vv Lekkerkerk Jeugd Krimpenerwaard vv Lekkerkerk