Dillan Heijnen: topkeeper van de Tiendweg-West - vv Lekkerkerk

Dillan Heijnen: topkeeper van de Tiendweg-West

Dillan Heijnen: topkeeper van de Tiendweg-West

18 juli 2023 19:00


Heel vv Lekkerkerk was blij en opgelucht tegelijk toen doelman Dillan Heijnen bekend maakte ook komend seizoen onder te lat te zullen staan bij het eerste elftal.

De doelman geldt immers als een baken van betrouwbaarheid én een echte puntenpakker voor onze hoofdmacht. Zijn statistieken over het voorbije seizoen maken dat duidelijk. In 26 wedstrijden kreeg hij slechts 29 doelpunten tegen. “Een behoorlijk verschil met de seizoenen er voor,” zegt Dillan. “Toen moest ik gemiddeld zo’n vijftig keer vissen. Dat het nu zo goed ging heeft zeker óók te maken met de ploeg. Iedereen knokte voor het team én voor goede resultaten. Dat heeft geleid tot een hartstikke mooi seizoen. Ik heb er van genoten.”

Nadat Frans Braal - voor velen onverwacht – zijn voorzitterschap van vv Lekkerkerk beëindigde, twijfelde Dillan even over zijn toekomst bij de club. “Dat klopt,” zegt hij. “Het was Frans die me een paar jaar geleden terug naar vv Lekkerkerk haalde. Ik heb een hartstikke goede band met hem en vond het erg jammer dat hij als voorzitter stopte. Nadat het nieuws bekend was geworden heb ik gesprekken gevoerd met André van der Wouden, een aantal spelers en nieuwe trainer Perry Bakema. Daaruit trok ik voor mezelf de conclusie dat ik dóór wilde gaan bij vv Lekkerkerk. Iedereen wil zijn schouders zetten onder het nieuwe seizoen. Dat gaf me een goed gevoel. Ik sta daarom straks gewoon weer onder de lat. Met plezier en ambitie.”

Dillan Heijnen hoopt dat vv Lekkerkerk 1 het succesvolle vorige seizoen een mooi vervolg kan geven. “Ik denk dat dat kan. Tuurlijk, we zijn ervaring kwijt geraakt nu Gert-Jan Rothman en Jeffrey Altheer gestopt zijn, maar je zag de voorbije voetbaljaargang óók dat veel andere spelers zich geweldig ontwikkeld hebben. Verschillende andere jongens zijn écht opgestaan en dat was geweldig om te zien. Die lijn moeten we doortrekken. Ik heb er vertrouwen in dat we daarin gaan slagen in een derde klasse die nog wat sterker bezet zal zijn dan afgelopen seizoen. Dat heeft alles te maken met de versterkte promotie-degradatie regeling waardoor vanuit de tweede klasse goede teams instromen, terwijl de wat mindere ploegen gedegradeerd zijn naar de vierde klasse. We zullen ons daarom in eerste instantie moeten focussen om uit de gevarenzone te blijven. Vandaaruit kunnen we wellicht naar boven kijken. Hoe dan ook: het wordt een interessant voetbaljaar. Ik heb er zin in.”

Delen

Lees meer over:
Businessclub vv Lekkerkerk Dillan Heijnen voetbal vv Lekkerkerk

voeg je eigen gadgets toe aan deze pagina!