JO 10-1 collectief sterk de Hoofdklasse in - vv Lekkerkerk

JO 10-1 collectief sterk de Hoofdklasse in

JO 10-1 collectief sterk de Hoofdklasse in

24 augustus 2023 19:00


Voetballen in de Hoofdklasse; ons JO 10-1 team gaat die uitdaging aan. Reden genoeg om een kijkje te nemen bij de ploeg en met wat betrokkenen terug en vooruit te blikken.

Een woensdagavond half augustus. Op het natuurgras van veld 3 treft JO 10-1 de leeftijdgenoten van DCV voor een vriendschappelijk potje. En we kunnen je wel vertellen: er naar kijken is genieten. De jonge voetballers van beide clubs bruisen van de energie, dartelen over het veld en worden enthousiast en positief gecoacht. En er zijn mooie acties, goed samenspel te zien en liefst tien doelpunten te zien. Zeven voor de – voor deze gelegenheid in het geel uitgedoste Lekkerkerkers en drie voor hun Krimpense evenknieën.

Sepp van der Wouden is langs de lijn de enige die zich wat minder amuseert. Logisch, want hij liep eerder deze week een gat in zijn hoofd op en wordt -zoals dat heet- preventief aan de kant gehouden. “Niet leuk,” stelt de 9-jarige voetballer vast. “Ik wil meedoen, hè.” Sepp was er vorig seizoen ook bij toen zijn team door de eerste klasse heen denderde en gaandeweg het seizoen steeds beter op elkaar ingespeeld raakte. En nu is de ploeg ingeschreven voor de Hoofdklasse. Sepp verheugt zich er op. Het zal best zwaar worden,” denkt hij. “Want we krijgen betere tegenstanders. Maar dat is ook super leuk natuurlijk. Ik hoop er weer snel bij te zijn.”

JO 10-1 staat onder leiding van de trainers André de Jong, Tigo Twigt en Max de Jong. Patrick van Egmond is samen met André de leider van het jeugdteam. “Met veel plezier, want dit is een hartstikke mooie groep. De jongens hebben zich het voorbije seizoen geweldig ontwikkeld en werken goed samen. Een eenheid dus die in de Hoofdklasse niet misstaat. We hebben ze al wel duidelijk gemaakt dat er op dit niveau nét even wat meer van ze gevraagd wordt. Vanaf minuut één moeten ze het koppie er goed bijhouden, want de weerstand zal groter zijn dan ze gewend waren. Ook zullen ze er aan moeten wennen dat ze niet elke week gaan winnen. We hebben er vertrouwen in dat ze goed zullen omgaan met een verliespartij. Deze groep zit goed in elkaar, zeker weten.”

Ciano Koolwijk (8) maakt ook deel uit van JO 10-1. “We zijn al een paar jaar bij elkaar,” weet hij. “Dat speelt fijn. Natuurlijk hoop ik dat het in de Hoofdklasse ook goed zal gaan. Het zou leuk zijn als we weer kampioen worden. Vrienden zijn we al. Dat is ook mooi. Het is een fijn team om in te zitten.” En weg is Ciano, want zijn coaches roepen hem om weer in het veld te komen.

Wij slaan onze opschrijfmap dicht en wandelen naar de uitgang van sportpark Tiendweg-west. Met een glimlach. Dat JO 10-1 komt er wel.

Delen

Lees meer over:
Jeugd Krimpenerwaard vv Lekkerkerk

voeg je eigen gadgets toe aan deze pagina!