Lekkerkerk speelt gelijk bij Wieldrecht - vv Lekkerkerk

Lekkerkerk speelt gelijk bij Wieldrecht

Lekkerkerk speelt gelijk bij Wieldrecht

27 augustus 2023 17:45


Na de winst tegen Nieuw-Lekkerland 2 vorige week en twee goede trainingsavonden speelde Lekkerkerk een tweede oefenwedstrijd bij het Dordtse Wieldrecht dat vorig seizoen uit de tweede klasse gedegradeerd was. Na een hele snelle achterstand in de eerste minuut herpakte Lekkerkerk zich vrij snel en wist het rond de twintigste minuut gelijk te maken. Hoewel Wieldrecht veelvuldig de bal had en ook wel dreigend werd, had Lekkerkerk verdedigend de zaakjes goed op orde. Een sterke invaller-doelman Denny de Waal keepte een prima wedstrijd. Bij rust en aan het eind van de wedstrijd stond zodoende 1-1 op het scorebord.

Ondanks de absentie van een flink aantal potentiële eerste elftalspelers door diverse redenen kon Lekkerkerk ook in deze wedstrijd een representatief eerste team op de been brengen. Nieuweling Janek Smolarczyk begon zijn eerste wedstrijd voor Lekkerkerk in de basis en liet een goede solide indruk achter. Deze jongeling toonde veel potentie voor de toekomst, hij wist uit een corner ook de 1-1 te maken in de negentiende minuut. Lekkerkerk was in de eerste minuut op achterstand gekomen. Na een lastige terugspeelbal kreeg doelman Denny de Waal de bal onvoldoende weg en in de rebound werd de bal onhoudbaar binnen geschoten. Eventjes was Lekkerkerk van slag en leek de thuisploeg Lekkerkerk veder op achterstand te gaan zetten. Echter een paar reddingen van Denny de Waal veder, kreeg Lekkerkerk weer grip op de wedstrijd. De bedrijvige Erwin de Groot speelde samen met acties makende aanvoerder Bart Sterrenburg en de teruggekeerde Luke Sitskoorn veelvuldig door de verdediging van de thuisploeg heen. Hele grote kansen leverde dat niet echt op, maar het spel zag er verzorgd uit. Wieldrecht probeerde veelvuldig de bal tussen de verdediging van Lekkerkerk en de doelman te spelen en daarbij de snelle aanvallers te bereiken. Veelvuldig goed verdedigen van de achterhoede en een op zijn hoede zijnde doelman voorkwamen meer tegentreffers. In de 25e minuut moest de geblesseerd geraakte Jay de Jong het veld verlaten met een blessure, daarmee kon ook Stan Burggraaf zijn eerste minuten van het seizoen gaan maken. Tot aan de rust gebeurde er niet veel meer en na 45 minuten vond de arbiter van dienst het voldoende en floot voor het einde van de eerste helft.

De tweede helft verliep van beide zijden wat rommeliger. Mede door de vele wisselingen in beide opstellingen werd het niveau minder. Lekkerkerk werd wel wat teruggedrongen door de thuisploeg. Wieldrecht probeerde nog wel de zege binnen te slepen, maar hele grote kansen leverde dat niet meer op. Als het al gevaarlijk werd dat stond ook in de tweede helft Denny paraat om op te treden. Halverwege de tweede helft kreeg ook Lekkerkerk nog wat kleine kansjes, maar vooral de eindpass was te slordig om nog een treffer te forceren. Na 90 minuten was de wedstrijd gedaan en stond de gelijke stand nog steeds op het scorebord.

Na de tweede oefenwedstrijd gaat Lekkerkerk toewerken naar de bekerwedstrijd bij Schoonhoven komende zaterdag. De dinsdagavondwedstrijd is op verzoek van de tegenstander Sliedrecht komen te vervallen, waardoor de Lekkerkerkse selectie nog een volledige trainingsweek voor de boeg heeft. De wedstijd in Schoonhoven begint om 15: 00 uur.

 

Delen

Lees meer over:
Businessclub vv Lekkerkerk Wieldrecht vv Lekkerkerk

voeg je eigen gadgets toe aan deze pagina!