Lekkerkerk verliest eerste bekerduel bij Schoonhoven - vv Lekkerkerk

Lekkerkerk verliest eerste bekerduel bij Schoonhoven

Lekkerkerk verliest eerste bekerduel bij Schoonhoven

4 september 2023 17:30


Afgelopen zaterdag stond de eerste bekerwedstrijd van Lekkerkerk op het programma tegen streekgenoot Schoonhoven. Lekkerkerk miste een aantal sterkhouders en had het daardoor vooral in de eerste helft lastig met het behoorlijk spelende Schoonhoven. Halverwege de eerste helft kwam Schoonhoven op voorsprong uit een hoekschop. Bij de rust stond het 1-0. Na rust bleef deze stand heel lang op het scorebord staan, waardoor Lekkerkerk in de laatste fase van de wedstrijd veel meer risico’s nam en de thuisploeg meer ruimte kreeg om te counteren. Vijf minuten voor het einde viel de 2-0 na een snelle uitval van Schoonhoven. Daarmee was de wedstrijd beslist.

De afgelopen jaren zaten Lekkerkerk en de gastheer veelvuldig bij elkaar in de competitie, maar de KNVB heeft in juli besloten omdat voor seizoen 2023-2024 niet te doen. Schoonhoven blijft in de poule waar Lekkerkerk de afgelopen 5 seizoenen ook ingedeeld zat. Lekkerkerk is ingedeeld in een Rotterdamse poule. Nadat de scheidsrechter het eerste veld afkeurde vanwege het ontbreken van duidelijke lijnen op het veld werd uitgeweken naar het tweede (kunstgras)veld. Schoonhoven pakte in de eerste helft het initiatief en had beduidend meer balbezit dan Lekkerkerk. De gasten hadden het best lastig, zonder dat Schoonhoven hele grote kansen creëerde. Op zich stond het verdedigend bij Lekkerkerk wel redelijk. Ook de teruggekeerde Dillan Heijnen stond weer gewoon zijn mannetje in het doel. De 1-0 in de 22e minuut viel eigenlijk nog onverwachts. Uit een hoekschop stond er één speler van Schoonhoven vrij en die wist de bal onhoudbaar binnen te kopen. Lekkerkerk wist daar in de gehele eerste helft weinig of geen gevaarlijke aanval tegenover te stellen. Ook het vroegtijdig uitvallen van Senna van den Bosch en Stan Burggraaf was een streep door de rekening. De invallers waren Kjeld Boers en Rick Looren de Jong. Tot aan de rust bleef Schoonhoven de bovenliggende partij maar grote kansen en doelpunten leverde dat niet meer op. Na 48 minuten vond arbiter Bosschieter uit Gouda het wel genoeg en floot voor de rust.

In de rust bleek dat de koorts hebbende Finn van Kooten ook niet verder kon en kwam ook Youri van Dam in het veld als invaller. Aan het begin van de tweede helft kwam Lekkerkerk aanvallend ietsjes beter in de wedstrijd en doordat Schoonhoven ook niet echt doordrukte bleef het lang spannend met slechts 1-0 op het scorebord. Lekkerkerk kreeg in het eerste gedeelte van de tweede helft twee grote mogelijkheden. Jurgen Kraaijeveld kon allen voor de keeper van Schoonhoven het net niet vinden en ook een doelpunt van Rick Looren de Jong werd afgekeurd vanwege nipt buitenspel. Halverwege kreeg Schoonhoven de uitgelezen kans om de wedstrijd te beslissen. Na een lichte overtreding van Youri van Dam belandde de bal op de stip. De strafschop verdween echter hoog over het doel van Dillan Heijnen. Helaas voor Lekkerkerk was de wedstrijd voor de ingevallen Youri van Dam van korte duur. Nadat Dillan Heijnen ongelukkig op hem gevallen was bij het onderscheppen van een hoge bal, bleek Youri niet verder te kunnen vanwege misselijkheid. Youri werd vervangen door Jeffrey Brown. Schoonhoven probeerde met snelle uitvallen voor gevaar te zorgen, maar echt gevaarlijk werd het daarbij niet. In de slotfase ging Lekkerkerk meer risico nemen en daardoor kon Schoonhoven uiteindelijk in de 85e minuut de beslissende 2-0 maken. Daarmee was de wedstrijd gespeeld en na 94 minuten werd gefloten voor einde wedstrijd.

De overwinning voor Schoonhoven was terecht. Lekkerkerk heeft nog wel wat werk te verrichten om over een paar weken een goede start van de competitie te maken. Komende zaterdag staat de bekerwedstrijd tegen Capelle 2 op het programma. De wedstijd op het complex aan de Tiendweg-West begint om 14:30 uur.

Delen

Lees meer over:
Businessclub vv Lekkerkerk Krimpenerwaard vv Lekkerkerk vv schoonhoven

voeg je eigen gadgets toe aan deze pagina!