Lekkerkerk na goede 1e helft alsnog onderuit - vv Lekkerkerk

Lekkerkerk na goede 1e helft alsnog onderuit

Lekkerkerk na goede 1e helft alsnog onderuit

10 september 2023 18:30


Afgelopen zaterdag stond de eerste thuiswedstrijd van seizoen 2023-2024 op het programma. De tegenstander in het bekerduel was Capelle 2 dat uitkomt in de reserve hoofdklasse.

Ook in deze wedstrijd was Lekkerkerk niet compleet en moest het zonder een vijftal potentiële eerste elftalspelers de strijd aangaan. Na een prima eerste helft werd de rust bereikt met een 1-0 voorsprong. Erwin de Groot knalde net voor de rust een vrije trap beheerst maar hard binnen. Capelle had meer de bal maar echt gevaarlijk werd het daarbij niet. Na rust kon Lekkerkerk het tot aan de 72e minuut goed bijhouden. Na zelfs een 2-0 voorsprong, werd het uiteindelijk, door vooral het verschil in fitheid, zelfs nog 2-5. Vooral de 2-2 en 2-3 binnen een paar minuten brak de thuisploeg uiteindelijk op.
Voorafgaande aan de wedstrijd bleken Kjeld Boers en Youri van Dam niet fit genoeg om te spelen. Daardoor was er een plek in de basis voor Finn van Kooten. Ook keerde Patrick Prevo terug in de basis. De eerste helft kenmerkte zich door veelvuldig balbezit voor Capelle, zonder dat ze daarbij echt in kansrijke posities kwamen. Als er al gevaar dreigde dan was keeper Dillan Heijnen op zijn post. Lekkerkerk kreeg in de omschakeling een aantal fraaie kansen. Halverwege de eerste helft kwam er een grote kans voor Stan Burggraaf na een geoliede aanval over rechts. In de rebound pegelde Erwin de Groot de bal nog over. Ook kreeg aanvoerder Bart Sterrenburg nog een behoorlijke kopkans die over het doel verdween. In de 43e minuut werd de doorgebroken Luke Sitskoorn onreglementair naar de grond gewerkt. De overtreding was op de rand van het strafschopgebied. De arbiter van dienst, Dhr, Begeer uit Gouda, gaf tot ieders verbazing een gele kaart i.p.v. een rode kaart. Nadat Luke Sitskoorn opgelapt was, kegelde Erwin de Groot de bal onhoudbaar in de verre hoek. Na deze goal kreeg Capelle zijn eerste en enige grote kans van de eerste helft. Gelukkig voor Lekkerkerk werd de bal naast geschoten. Na 47 minuten werd gefloten voor de rust.
Na rust begon Lekkerkerk nog goed aan de tweede helft. Dat gebeurde zonder de geblesseerd geraakte Kevin van Gent die werd vervangen door Jurgen Kraaijeveld. Het uitvallen van Kevin was voor Lekkerkerk een aderlating want Kevin speelde een sterke eerste helft. Het goede begin resulteerde in een snelle tweede goal. Na een voorzet vanaf rechts werd de bal voor het doel door Pim Molenaar over de keeper heen gelepeld. Stan Burggraaf was er als de kippen bij om van dichtbij de bal binnen te werken. Een halve minuut later lag de bal ineens achter doelman Heijnen. Na niet scherp verdedigen werd bal bij de tweede paal van dichtbij hard binnengeschoten. Na deze aansluitingstreffer kreeg Stan Burggraaf nog een behoorlijke kopkans na een voorzet van Bart Sterrenburg. Na het schampen van de bal verdween die voorlangs het doel. Na 70 minuten was de pijp voor zowel Patrick Prevo en Stan Burggraaf helemaal leeg en werden Rick Looren de Jong en Stijn Ruberg ingebracht. Een paar minuten later was de stand ineens in het voordeel van de bezoekers gekanteld. Een strafschop in de 72e minuut en daarna een razend snelle goal er overheen brak het verzet bij Lekkerkerk. In de laatste paar minuten liep Capelle nog uit naar 2-5. Na 94 minuten was de wedstrijd voorbij.
Na een goede eerste helft en een mindere tweede helft, vooral door het verschil in fitheid met Capelle was de overwinning voor Capelle uiteindelijk wel terecht. Komende zaterdag staat de laatste bekerwedstrijd bij RVC’33 in Reeuwijk. De wedstijd begint om 14:30 uur.
 
Delen

Lees meer over:
Businessclub vv Lekkerkerk Krimpenerwaard vv Capelle vv Lekkerkerk

voeg je eigen gadgets toe aan deze pagina!