Rick Looren-de Jong pakt hoofdrol bij RVC’33 - vv Lekkerkerk

Rick Looren-de Jong pakt hoofdrol bij RVC’33

Rick Looren-de Jong pakt hoofdrol bij RVC’33

17 september 2023 15:15


Afgelopen zaterdag was alweer de laatste bekerwedstrijd van 2023-2024. In Reeuwijk-Dorp speelde Lekkerkerk tegen RVC’33. Dee tegenstander was in het zondag tijdperk vele malen een lastige competitiegenoot van ons eerste team.

Ook deze wedstrijd leek het die kant op te gaan want in de tweede minuut was het al 1-0. Lekkerkerk herstelde zich snel met een goeie goal van Erwin de Groot in de zesde minuut. Tot aan de rust bleef deze stand op het bord ondanks kansen in beide doelgebieden. Na rust werd Rick Looren-de Jong de hoofdrolspeler met twee mooie doelpunten in de 48e en de 85e minuut. Daarmee behaalde Lekkerkerk in de laatste “oefenwedstrijd” voorafgaande aan de competitiestart de volle buit met behoorlijk goed spel.

Lekkerkerk begon de uitwedstrijd bij RVC zonder Kevin van Gent, Stan Burggraaf, Youri van Dam en Floyd Versluis, die allen om diverse redenen niet inzetbaar waren. Dit gaf andere spelers wel weer de gelegenheid om zich te laten zien. Toch begon de wedstrijd voor Lekkerkerk heel matig. Al in de tweede minuut lag de bal achter doelman Dillan Heijnen. Na een lage uittrap van de Reeuwijkse doelman dwars door het midden taste de gehele verdediging van Lekkerkerk mis en kon de spits van de thuisploeg ineens doorlopen naar het Lekkerkerkse doel. De mee opgekomen linksbuiten kon de breedtebal in het lege doel schuiven. Het leek daarmee een lastige wedstrijd te worden voor Lekkerkerk. Ook in de paar minuten na deze snelle goal kreeg de thuisploeg nog een tweetal kansen, maar doelman Heijnen was op zijn post en pakte alle ballen kordaat. In de zesde minuut liet Lekkerkerk voor het eerst van zich horen. Na een prima dieptebal van Rick Looren-de Jong op de zeer bedrijvige Luke Sitskoorn wist de linksbuiten de bal perfect af te leveren bij de bij de tweede paal mee opgekomen Erwin de Groot. Zijn niet helemaal perfect geraakte volley was echter te moeilijk voor de doelman van de thuisploeg. Zo stond het weer gelijk. Vanaf dat moment ging Lekkerkerk beter spelen en gaf het ook minder gelegenheid aan RVC om gevaarlijk te worden. In de twaalfde minuut werd Rick Looren-de Jong onreglementair gestopt binnen het strafschopgebied, maar tot ieders verbazing gaf de scheidsrechter Rick zeer onterecht een gele kaart voor schwalbe. Helaas moest Patrick Prevo de wedstrijd staken in de 21e minuut. Zijn vervanger was Michael Lambermont. Lekkerkerk kreeg in de 32e minuut de grootste kans om op voorsprong te komen. Na een perfecte aanval over de rechterzijde wist Jurgen Kraaijeveld de bal breed te leggen op de inkomende aanvoerder Bart Sterrenburg. Door een ultieme sliding van de meelopende verdediger werd de bal ternauwernood tot hoekschop getikt. Na 47 minuten floot arbiter Mourabit uit Gouda voor de rust.
Na rust bleef Lekkerkerk de bovenliggende partij. Het duurde slechts tot de 48e minuut totdat het werd uitgedrukt in de score. Na een misverstand in de verdediging van de thuisploeg pikte Rick Looren-de Jong de bal op aan de rechterzijde van het strafschopgebied. Na goedleggen van de bal schoot hij met links de bal prima in de verre bovenhoek. Daarmee bracht hij Lekkerkerk op een verdiende voorsprong. Eén minuut later werd een inzet van diezelfde Looren-de Jong nog net van de doellijn gehaald. De thuisploeg drong daarna wel aan maar als het daarbij al gevaarlijk werd, trad doelman Dillan Heijnen goed op. Hij hield zijn doel verder schoon tot aan het eindsignaal. In het laatste kwart van de wedstrijd kwamen ook Jay de Jong, Senna van den Bosch en Kjeld Boers nog als invaller in het veld voor Jurgen Kraaijeveld, Stijn Ruberg en Finn van Kooten. In de 85e minuut gooide Rick Looren-de Jong de wedstrijd definitief in het slot door zijn tweede goal van de dag te maken. Na een voortreffelijke pass van de prima spelende Mike van Gent kapte Rick zijn tegenstander uit en scoorde met zijn rechter de 1-3. Na deze goal was de wedstrijd gespeeld en ging Lekkerkerk zijn eerste winstpartij van 2023-2024 tegemoet. Rick zijn zelfvertrouwen was zodanig gegroeid dat hij er in de laatste minuut ook nog een hele lekkere panna uitgooide. Na 95 minuten was de wedstrijd voorbij.

Na een matige start stelde Lekkerkerk snel orde op zaken. Na een terechte ruststand, was Lekkerkerk vooral in de tweede helft de betere ploeg en was de overwinning uiteindelijk verdiend. Volgende week wacht de eerste competitie wedstrijd bij Zwarte Pijl. Dat wordt voor Lekkerkerk een goede test tegen waarschijnlijk één van de sterkste tegenstanders in de competitie. De wedstijd start om 14:30 uur op Sportpark De Venhoeve in Rotterdam.
 
Delen

Lees meer over:
Businessclub vv Lekkerkerk Krimpenerwaard

voeg je eigen gadgets toe aan deze pagina!