Lekkerkerk opent met bekerwinst tegen SVV

Datum

29 augustus 2020 14:30

Accommodatie

Onbekend

Lekkerkerk begon voortvarend aan de wedstrijd. Vooral in het eerste half uur werd het in de fraaie, nostalgische en roemruchte clubkleuren spelende SVV  behoorlijk overlopen. Na de snelle 1-0 van Jeffrey Altheer uit een corner van de bedrijvige aanvoerder Bart Sterrenburg in de 10 e minuut, kreeg doelman Dillan Heijnen, bij zij rentree na zeven jaar (!), de gelegenheid om zijn kwaliteiten te tonen. Hij redde op z’n ‘Manuel Neuer’s’ bij een één-tegen-één situatie door met zijn gedraaide been te bal te keren. Kort daarna tipte hij met zijn vingertoppen een hard schot tegen de lat.

Vervolgen sloeg Lekkerkerk tussen de 20 e en 27 e minuut tweemaal toe. De 2-0 was een snelle uitbraak via Faybian Hertstein. Na een sprint maakte hij geen fout en rondde bekwaam af. Tot ieders schrik raakte de rappe aanvaller daarbij geblesseerd aan zijn hamstring. Nils van Niekerk was zijn vervanger. De derde goal kwam op naam van Bart Sterrenburg die met een lobje de keeper van SVV verschalkte.

Er was geen vuiltje aan de lucht voor Lekkerkerk, maar helaas kreeg het nog twee blessures te verwerken. Gertjan Rothman en Samuel Almeida de Cardoso moesten zich laten vervangen. Rothman’s plek werd ingenomen door Ferry den Hoed. Na de rust kwamen ook Youri van Dam en Jay de Jong in de ploeg voor respectievelijk Almeida de Cardoso en Altheer.

Na rust kon Lekkerkerk het goede spel van voor de break niet evenaren en werd SVV wat dreigender. De bezoekers wisten in de 65 e minuut de spanning wat terug te brengen door van dichtbij de 3-1 te scoren. Verder liet Lekkerkerk het niet komen, mede door nog één stijlvolle safe van Dillan Heijnen. In de 82 e minuut kreeg de aanvoerder van SVV een rode kaart voorgeschoteld na een even wilde als domme overtreding van achteren op Ferry den Hoed.

Komende zaterdag 5 september staat de tweede bekerwedstrijd op het programma. Lekkerkerk 1 speelt uit bij Piershil om 14.30 uur.