Datum

25 augustus 2020 20:00

Accommodatie

Onbekend

Lekkerkerk begon uiteraard als underdog aan de wedstrijd tegen de ‘talentenvijver’ van de tweededivisionist en had het gedurende de eerste helft heel lastig om tot goed spel te komen. Daarbij miste men een flink aantal spelers vanwege werk, lichte kwetsuren en sociale
verplichtingen. Lekkerkerk speelde compact én hecht om het de technisch vaardige tegenstander lastig te maken. Dat lukte de eerste helft heel behoorlijk, want de thuisploeg wist ondanks het veldoverwicht weinig kansen te creëren. Als er al een kleine scoringsmogelijkheid ontstond, toonde keeper Denny de Waal zich attent.

Gedurende de eerste helft kreeg Lekkerkerk een enkele mogelijkheid om er counterend uit te komen. Met als resultaat een schot van de goed spelende Mike van Gent. De val belandde daarbij op het ‘dak’ van het doel. Ook Pieter Otten kwam in kansrijke positie, na goed voorbereidend werk van de prima spelende aanvoerder Bart Sterrenburg.

De rust leek gehaald te worden met 0-0 maar in de 43e minuut werd het toch nog 1-0 na een
afstandsschot waarop Denny de Waal antwoord schuldig moest blijven. Al voor rust kwam Youri van Dam de geblesseerde Danny Hoogendoorn vervangen. In de rust kwamen Floyd Versluis, Menno Reijmers en Matthew Edwards als vervangers van Nils van Niekerk, Stijn Ruberg en Denny de Waal in het veld.

In de tweede helft was het spelbeeld hetzelfde als voor de rust. Lekkerkerk werd wederom op eigen helft vastgezet zonder dat er veel kansen voor ASWH kwamen. Lekkerkerk kreeg ook na rust een enkele kans om eruit te komen en voor enig gevaar te zorgen. Een goeie voorzet van Bart Sterrenburg kon net niet worden ingekopt door Menno Reijmers en Pieter Otten. Verder hield Matthew Edwards zijn doel schoon na rust en werd uiteindelijk de wedstrijd afgesloten met een 1-0 overwinning voor ASWH. Alle Lekkerkerkers hadden alles gegeven voor een goeie uitslag. De spelers waren dan ook behoorlijk gesloopt na het even zware als leerzame duel.

Komende zaterdag 29 augustus staat de eerste bekerwedstrijd van 2020-2021 op het programma. Lekkerkerk 1 speelt om 14.30 uur thuis tegen het Schiedamse SVV