Google analytics Toestaan Niet toestaan

Facebook Toestaan Niet toestaan

Lekkerkerk verliest wederom dik van een titelkandidaat

25 februari 2024 10:30

Lekkerkerk speelde zaterdag de lastige uitwedstrijd bij, in Lekkerkerkse optiek, de beste ploeg van de competitie: Overmaas. De thuiswedstrijd was al kansloos verloren. Ook de return leverde een 6-1 nederlaag op na een 4-1 ruststand.

Lekkerkerk kende, zoals al vele weken het geval is, diverse afmeldingen. Naast de reeks blessures die Lekkerkerk al het gehele seizoen teisteren, waren zaterdag ook nog een drie spelers geschorst en was er één speler op skivakantie in zijn voorjaarsvakantie.

Lekkerkerk koos ervoor om met een behoudend concept met vijf verdedigers te starten. Door keihard te werken, maakten de Lekkerkerkers het de gastheren lastig om tot kansen te komen. Ondanks het vele balbezit en een overvloed aan technische vaardigheden van Overmaas, bleef Lekkerkerk behoorlijk op de been. Als het al gevaarlijk werd, stond er altijd nog Dillan Heijnen om zijn doel schoon te houden. Lekkerkerk kon met de twee voorwaartsen weinig gevaar stichten. In de twintigste minuut was er even te veel ruimte voor de spits op de rand van het strafschopgebied. Deze prima voetballer wist daar wel raad mee en kegelde de bal onhoudbaar in de bovenhoek  Na deze goal bleef Overmaas drukken om de voorsprong uit te breiden, maar Lekkerkerk bleef qua score goed in de wedstrijd. Wel moest de talentvolle jonge Ivo van Buren noodgedwongen naar de kant met een dikke enkel die hij opliep bij het neerkomen na een luchtduel. Zijn vervanger was de captain van het tweede, Jeffrey Brown. In de 37e minuut kwam Lekkerkerk na goed doorjagen op het middenveld in kansrijke positie. De door aanvoerder Bart Sterrenburg ingeschoten bal werd door een Overmaas-verdediger met de hand op de doellijn gepareerd. De arbiter gaf daarvoor een terechte pingel maar liet na om de verdediger de rode kaart te geven. Later verklaarde de scheids heel eerlijk dat hij een rode kaart wilde geven maar dat hij niet duidelijk had gezien welke speler de handsbal maakte. De strafschop werd in twee instanties door Erwin de Groot binnengeschoten. De 1-1 was niet geheel verdiend maar voor Lekkerkerk wel een opsteker.

Er kon echter maar heel kort genoten worden van de gelijkmaker. Binnen een minuut liet Lekkerkerk zich verrassen in het eigen doelgebied. Een Overmaas speler mocht zomaar drie man omspelen en van dichtbij de bal in de korte hoek inschieten. Tot overmaat van ramp scoorde de thuisploeg in de blessuretijd van de eerste helft nog tweemaal. De 3-1 was een kopie van de 2-1. Slecht verdedigen in het eigen strafschopgebied werd afgestraft door Overmaas. De 4-1 was een prachtige vrije trap die bij de verste kruising binnen krulde.

Na rust was het spelbeeld hetzelfde. Lekkerkerk probeerde om een grotere uitslag te voorkomen en Overmaas bleef op zoek naar meer goals. Een paar goede reddingen van Dillan Heijnen voorkwam dat lange tijd. Toch werd het halverwege de tweede helft 5-1 uit een counter van Overmaas. Na een spaarzame aanval van Lekkerkerk werd het in de snelle omschakeling verrast. De 6-1 viel net voor tijd na een directe vrije trap op de lat die in tweede instantie alsnog werd binnen geschoten.

Lekkerkerk verloor terecht bij Overmaas. Komende zaterdag wacht een belangrijk duel tegen IJsselmonde. De wedstrijd begint om 14.30 uur op het complex aan de Tiendweg-West.