Nieuw businessclublid: Pijnacker Infra!

Nieuw businessclublid: Pijnacker Infra!

11 september 2020 19:00


Pijnacker Infra Woerden is één van de nieuwe businessclubleden van vv Lekkerkerk. Directeur/eigenaar Henk Anker liet zich strikken door vv Lekkerkerk-voorzitter Frans Braal. “Met plezier hoor! Het is goed om een vereniging te ondersteunen en mijn bedrijf op deze manier onder de aandacht te brengen.”

Pijnacker Infra mag dan statutair en van origine in Woerden gevestigd zijn, het bedrijf is vooral werkzaam in het havengebied rondom Rotterdam. “Daar zijn we specialistisch actief in de grond- weg- en waterbouw,” vertelt Henk Anker, die de onderneming in 2008 overnam van de vorige eigenaar. “Onze klanten zijn voor het grootste deel bedrijven in de petrochemische industrie. Tot onze werkzaamheden behoren: bodemsanering door middel van zuigen of machinaal-handmatig graven, verhardingswerkzaamheden (wegen, taluds, fabrieken inclusief alle benodigde funderingswerkzaamheden en afwatering), stopaqen van leidingen en het uitwisselen van hydranten. We zijn in het bezit van alle relevante certificaten en beschikken over geschoolde vakkrachten om het volledige arsenaal aan infrawerkzaamheden te kunnen uitvoeren. Ook bij opdrachtgevers buiten de industrie werken wij volgens dezelfde veiligheidseisen.

Kort nadat Henk Anker Pijnacker Infra overnam brak de financiële crisis uit. “Precies op de dag waarop we bij de notaris zaten om de papieren te ondertekenen, viel in Amerika de bank van Lehmann Brothers om,” herinnert hij zich nog als de dag van gisteren. “De rest van het verhaal is bekend. Voor ons was het in de eerste jaren flink aanpoten om het hoofd boven water te houden, maar we wisten het te redden. Daarna ontstond een opgaande lijn, mede veroorzaakt door een verbreding van onze werkzaamheden en het binnen halen van de benodigde certificeringen. Zo wisten we risico’s goed te spreiden.”

Van de huidige coronacrisis heeft Pijnacker Infra aanmerkelijk minder last. “Je ziet wel dat er iets minder werk is, maar al met al is het prima te doen en houden we ons team van ruim dertig mensen prima in de running.”

Bij vv Lekkerkerk is Henk Anker tot op heden nog niet geweest. “Ik had in juni jongstleden graag met de club kennisgemaakt tijdens de Businessclubmeeting, maar die dag werd afgelast vanwege corona. Jammer, maar er komt vast een nieuwe gelegenheid. Ik verheug me er in ieder geval op.”

Meer weten over Pijnacker Infra? Kijk op pijnackerinfra.nl

Delen

Lees meer over:
Businessclub Lekkerkerk Pijnacker Infra Woerden vv Lekkerkerk

voeg je eigen gadgets toe aan deze pagina!